Българско тържество в Барселона

Здравейте, как сте?

На мен все още ми е празнично, и не само заради това че е неделя, а защото вчера бяхме на едно българско тържество в Барселона.

Едно тържество което бе организирано от Фолклорната Фондация “Старият чинар” и сайта за българите в Барселона: www.zabarcelona.com.

tanci

Организирано за всички възрасти и националности в Casal de Barri Pou de la Figuera de Barcelona, където всеки weekend се организират народни танци. Така всеки може да се опита да танцува а и да научи някой нова стъпка докато се забавлява.

Събитието започна към 18:30 с много хора, както българи така и испанци. Може би това най-ми хареса, виждах как испанците влизаха с любопитство и опитваха храната, докато най-смелите скачаха на хорото.

Леда Гачурова, водещата на събитието и отговорната за сайта “За Барселона”, беше облечена с носия и първо представи Фолклорната Формацията която танцува няколко хора.

Leda

След това на сцената излезе един гайдар който свири някои от най-традиционните песни, докато зад него се прожектираха картини от България.

gaida

После ни поканиха да опитаме храната, трапезата беше пълна с всякакви вкусотии, баници, пити, луканки…

banitsa

И вече с пълни коремчетата и широки усмивки, всички се захванахме за ръка и почнахме да танцуваме.

След това имаше томбола, където козметичната фирма Рефан награди няколко късметлии с техни продукти.

И така останахме до късно, танцувайки и пеейки. Беше много приятно да се почуствам пак във вкъщи, дори и за малко, дори и на толкова километри. Така че това беше много добра инициатива и подкрепям изцяло следващите събития. При това цялото тържество беше безплатно и само напитките имаха символична цена. Надявам се да се събираме все по-често.

dete

comida

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s